Καμία νέα άδεια κυκλοφορίας ή άδεια οδήγησης έως τις 24 Ιανουαρίου.

άδεια κυκλοφορίας

άδεια κυκλοφορίας

“Black out” έπαθε το online σύστημα του υπουργείου Μεταφορών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κανένα αίτημα, που αφορά σε άδεια οδήγησης ή άδεια κυκλοφορίας δεν θα μπορεί να διεκπεραιωθεί από τις 14 έως και τις 24 Ιανουαρίου.

Το θέμα του πληροφοριακού συστήματος που υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια υπαλλήλους και πολίτες. Καθώς το σύστημα είναι παλαιό και βέβαια δεν είναι συμβατό με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της αναβάθμισης των Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατά την περίοδο 14/1/2022 έως 24/01/2022 δεν θα είναι εφικτή η εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτό αφορά αιτήματα για άδειες οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας.

άδεια οδήγησης

άδεια οδήγησης

Μάλιστα η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει. Όλοι οι συναλλασσόμενοι πολίτες με τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών δε θα είναι δυνατή η εξυπηρέτησή τους. Αυτό θα ισχύει από το μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου (3 μ.μ.) μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου 2022 (7 π.μ.). Αφορά αιτήματα που έχουν να κάνουν με άδειες οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας.

Κατά το διάστημα αυτό δεν θα είναι εφικτή η εξυπηρέτηση ή τους καθώς, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των Πληροφοριακών του Συστημάτων, θα προβεί σε αλλαγή της τεχνολογικής πλατφόρμας των εφαρμογών του Πληροφοριακού Συστήματος των Αδειών Κυκλοφορίας και Αδειών Οδήγησης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, η  διαδικασία μετάβασης στο νέο online Πληροφοριακό Σύστημα θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 στις 15:00, και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 στις 07:00.

Πηγή : newsauto.gr

Posted in Νέα - Ειδήσεις.