Συμβουλές για σωστή χρήση του Air Condition στο αυτοκίνητο!

Συμβουλές για σωστή χρήση του Air Condition στο αυτοκίνητο!

Το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο και το Air Condition στο αυτοκίνητο ήρθε για να σε σώσει! Για τους περισσότερους το αιρκοντίσιον, θεωρείται αξεσουάρ άνεσης στον εξοπλισμό ενός αυτοκινήτου, όμως στην πραγματικότητα κάθε άλλο παρά έτσι είναι. Πλέον το κλιματιστικό σύστημα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού ασφαλείας.

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Όλυμπος είναι στην πράξη, πάντα δίπλα στον οδηγό! Σας δίνουμε ορισμένες πρακτικές συμβουλές για μέγιστη απόδοση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο. Δείτε ακόμα τι σημαίνει το καθένα από τα λαμπάκια του ταμπλό του αυτοκινήτου.

  • Χρησιμοποιείστε τη λειτουργία «Autο». Στην περίπτωση ύπαρξης αυτόματου κλιματισμού κρίνεται αναγκαία η χρήση της αυτόματης λειτουργίας (επισημαίνεται με το Auto). Με τη συγκεκριμένη επιλογή βελτιστοποιείται η απόδοση του κλιματισμού μέσω των αισθητήρων που υπάρχουν στο αυτοκίνητο. Η βέλτιστη θερμοκρασία ρύθμισης στους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται στους 22 βαθμούς Κελσίου περίπου.
  • Ρυθμίστε σωστά τις ζώνες διόδου αέρα. Στα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν διαφορετικά επίπεδα θερμοκρασίας. Το συγκεκριμένο είναι απαραίτητο και βελτιώνει την ατμόσφαιρα στην καμπίνα αν το αυτοκίνητο διαθέτει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και δέχεται θερμότητα από μια συγκεκριμένη πλευρά.
  • Κλιματισμός και υγεία. Πλέον, τα συστήματα κλιματισμού χρησιμοποιούν ελάχιστη ποσότητα ψυκτικού υγρού και έτσι οι επιδράσεις στο περιβάλλον δεν είναι αρνητικές. Παράλληλα, τα νέα φίλτρα φροντίζουν την ποιότητα του αέρα στην καμπίνα, ενώ για ευπαθείς ομάδες με αναπνευστικά πρόβλημα υπάρχουν ειδικά προϊόντα.
  • Σβήνοντας Σβήστε το A/C όσο ο κινητήρας λειτουργεί, λίγο πριν φτάσετε στον προορισμό σας (έτσι κι αλλιώς η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα είναι ήδη χαμηλή), αφήνοντας όμως τον ανεμιστήρα του να δουλέψει για ένα-δυο λεπτά για να διώξει την υγρασία και να στεγνώσει τον εξατμιστή. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται δραστικά η πιθανότητα δημιουργίας βακτηρίων απ’ αυτά που τρελαίνονται για υγρά και σκοτεινά μέρη. Θα γλυτώσετε έτσι από διάφορα δυσάρεστα όπως η μούχλα.

Air Condition στο αυτοκίνητο όταν ταξιδεύετε.

Πόσο επηρεάζεται η κατανάλωση από τον κλιματισμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα σύγχρονα συστήματα κλιματισμού δεν έχουν καμία σχέση με τα παλαιότερα, όσον αφορά την επίδρασή τους στην κατανάλωση. Αυτό συμβαίνει μέσω μιας σειράς αισθητήρων και έτσι ο κλιματισμός μπορεί να λειτουργεί ακόμη και με μηδενικό φορτίο.

Στο ταξίδι Αποφεύγετε να ταξιδεύετε με ταχύτητα και ανοιχτά παράθυρα και σβηστό A/C – αρκετά μάλιστα σύγχρονα αυτοκίνητα σας το θυμίζουν αυτό με μηνύματα. Σε ταχύτητες εθνικής, ένα ή περισσότερα ανοιχτά παράθυρα αυξάνουν εντυπωσιακά την οπισθέλκουσα (το drag). Καλά τον θόρυβο… Με ταχύτητα, ας πούμε 100-110 km/h και πάνω, ανάλογα βέβαια και με την ισχύ του κινητήρα, το ταξίδι με το A/C σε λειτουργία είναι και πιο συμφέρον και πιο ευχάριστο.

Posted in Νέα - Ειδήσεις.